Geld verdienen met Affiliate Marketing

Snel geld verdienen kan bij uitstek met affiliate marketing. Het vereist namelijk vrij weinig investering en de inkomsten kunnen snel oplopen! Lees hier onze tips & tricks.

Wat is Affiliate Marketing?

Letterlijk betekent affiliate marketing “in samenwerking reclame maken”. Het idee erachter is dat jij als affiliate marketeer (ook wel "publisher" genoemd) in samenwerking met bedrijven reclame gaat maken voor hun producten of diensten. Jouw werk is dus het online promoten van hun business. Als beloning krijg jij daarvoor een vergoeding (commissie). Vaak is dat verdienmodel een procentuele vergoeding over hoeveel er wordt verkocht via jouw reclame ofwel een vaste vergoeding per order (CPS – commission per sale), maar dat kan ook een vergoeding zijn per lead, zoals wanneer iemand een offerte opvraagt (CPL – commission per lead) of zelfs al een commissie voor elke keer dat iemand op jouw link of banner klikt! (CPC – commission per click). Affiliate Marketing kan je via je eigen website doen, maar ook zonder. Wel raden we je aan om gebruik te maken van affiliate netwerken zoals Daisycon . Daar kan je namelijk eenvoudig vinden voor welke bedrijven / producten je allemaal reclame kan maken, en dan krijg je meteen gratis promotiemateriaal zoals banners!


Zonder website

Je hoeft geen eigen website te hebben om via internet reclame te maken voor jouw partners. Er zijn namelijk andere manieren om dat te doen. De meest interessante daarvan is ongetwijfeld social media. Iedereen heeft tegenwoordig namelijk meerdere social media accounts voor bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Instragram en Linkedin. Jij waarschijnlijk ook. Er daarmee kun je relatief snel en makkelijk heel veel mensen bereiken. Jammer is alleen dat veel affiliate marketing netwerken niet toestaan dat je links deelt via social media. Zij spelen er vooral op in dat je reclame maakt via een eigen website. Maar daar is een oplossing voor: Euroclix biedt jou namelijk een slimme manier om toch reclame te maken voor producten op jouw social media en daar geld mee te verdienen. Euroclix is een spaarprogramma dat samenwerkt met duizenden bedrijven en webshops. Jij kan daar zelf met cashback (korting) dingen kopen zodra je lid bent van Euroclix. Maar er is ook de mogelijkheid om alle acties en promoties te delen via je social media. En wanneer iemand in jouw netwerk via die link iets koop krijg jij alsnog die cashback als vergoeding. En het mooie is, inschrijven bij Euroclix is gratis en binnen 2 minuten geregeld, dus je kan vandaag nog beginnen! Je verdiensten kun je in cash op je bankrekening laten storten en verdient direct al €2,55 aanmeldbonus via deze link .

Met website

Als je een serieuze fulltime affiliate marketeer wil worden dan is het toch aan te raden om een eigen website te beginnen waar je reclame maakt voor producten. Het slimste is om een bepaald thema aan te houden en een specifieke doelgroep aan te spreken.

Nu kan je al een website beginnen zonder dat je die zelf hoeft te maken of ervoor hoeft te betalen, want er zijn veel startpagina’s waar jij gratis je eigen pagina kan aanmaken. In de praktijk werkt dit echter helemaal niet zo goed, en zal je niet veel bezoekers krijgen. Daarom raden we je aan om wel een eigen betaalde website te maken. Dat hoeft helemaal niet zoveel te kosten. Zo heb je bij Mijndomein al voor €1,- een domeinnaam en voor €3,- per maand de hosting erbij. Dan krijg je meteen gratis toegang tot de websitegenerator Wordpress waarmee je zonder enige technische kennis een website maakt. Word je daarbij lid van Daisycon dan maak je binnen enkele minuten je eigen vergelijkingssite . Bijvoorbeeld waarmee jouw bezoekers energie abonnementen kunnen vergelijken, of autoverzekeringen en abonnementen voor tv, internet en bellen. Je kunt ook kiezen voor een website met affiliate feeds .

Affiliate netwerken

De vraag die rest is dan alleen nog waarvoor je reclame gaat maken? En hoe kom je aan bedrijven die met jou samen willen werken? Ook hier hebben we een goede tip voor je: Er zijn namelijk speciale affiliate marketing netwerken waar jij je kunt aanmelden. Dit is een soort marktplaats van bedrijven en affiliate marketeers / publishers. Door je (gratis) aan te melden bij dit soort netwerken kun je in contact komen met interessante bedrijven. Je kan je dan met je website heel eenvoudig inschrijven voor campagnes. Je krijgt dan ook nog eens gratis de beschikking over codes voor links en banners die je op je website kan zetten om reclame te maken, makkelijker kan bijna niet!

Er zijn meerdere affiliate netwerken waar jij je jezelf kunt aanmelden. Wij raden je aan om te beginnen met Daisycon . Dit is het grootste netwerk en wat ons betreft ook de beste. In onze ervaring is Daisycon zeer betrouwbaar en fijn om mee te werken. Meld je vandaag nog gratis aan! Je hebt dan direct toegang tot honderden campagnes en gratis promotietools zoals banners die je op je site kunt zetten. Bovendien heeft Daisycon ook een groot aantal automatische vergelijkers die je op je site kunt zetten, zoals we hierboven ook al hebben besproken.

Hoeveel kan je verdienen?

Hoeveel je kunt verdienen ligt er uiteraard aan hoeveel mensen jij weet te bereiken met jouw marketing activiteiten. Er zijn genoeg mensen die hier hun fulltime baan van hebben gemaakt! Om je een idee te geven kunnen we je wel aangeven hoeveel je kunt verdienen per verdienmodel:

  1. CPS: tot wel 15% over de omzet die je realiseert voor je partners;
  2. CPL: dit kan variëren van €0,50 tot wel €25,- afhankelijk van de campagne / het product;
  3. CPC: dit is vaak 1 of 2 cent per klik.

Hoeveel je in totaal verdient ligt er maar net aan hoeveel je weet te realiseren. Dit hangt af van de methoden en kanalen die je inzet, maar ook hoe goed je promotie zelf is. En wanneer je een website hebt is het heel belangrijk dat je snapt hoe SEO werkt, want dan komt je website hoger in zoekmachines waarmee je meer bezoekers zult krijgen.