Geld Verdienen Online

Tips hoe je geld kan verdienen op internet: Makkelijk geld verdienen, Snel geld verdienen, of lees onze Blog

Makkelij k Geld Verdienen

Gesorteerd op makkelijke, simpele en betrouwbare methoden zonder risico.

Methode Eenvoud
Enquêtes invullen
Spaarprogramma's
Cashback
Verdien met Facebook

Snel Geld Verdienen

Gesorteerd op de mogelijkheid om snel en veel geld te verdienen.

Methode Snelheid
Binaire Opties
Affiliate Marketing
Eigen website
Eigen webshop

Blog



Online geld verdienen? Pas op voor Ponzi schema’s!

Online geld verdienen kan tegenwoordig heel goed. Helaas zijn er wel heel veel mensen die daar dan weer misbruik van proberen te maken. Want waar er heel veel initiatieven zijn op internet waarmee men inderdaad betrouwbaar en goed kan (bij)verdienen, zijn er ook sites bij die alleen maar geld willen verdienen aan jou… Ponzi is een van de modellen waar je goed voor op moet passen.

Charles Ponzi is de bedenker van het naar hem vernoemde model.  Hij liet mensen veel geld inleggen en beloofde hen torenhoge rendementen (1920). Vanwege die hoge winsten trok zijn bedrijf steeds meer beleggers. In werkelijkheid betaalde hij steeds de oude groep beleggers uit met het geld van de volgende groep nieuwe beleggers. Hierdoor leek het alsof men echt winst maakte en werd ook juist daarom ook zo groot, maar uiteindelijk bleef de laatste groep met lege handen achter. Hun inleg zagen ze nooit meer terug.

Het grootste Ponzi schema ooit werd nog niet zo heel lang geleden uitgevoerd door Bernard Madoff. Hij lichtte uiteindelijk zoveel mensen op dat het totaalbedrag uitkwam op zon 65 miljard dollar! Daarmee is het de grootste individuele fraudezaak aller tijden. Hij is hiervoor inmiddels veroordeeld (2008) en zit nu een straf uit van maar liefst 150 jaar.

Nu zijn er ook genoeg kleinschalige Ponzi schema’s actief op het internet. Websites waar je onrealistische bedragen kunt verdienen. Het lastige van een Ponzi is echter dat je, in tegenstelling tot piramidespelen, vooraf niet kunt weten wat de precieze activiteit is waarmee je het rendement  “verdient”. Vaak wordt achteraf pas duidelijk dat je je geld kwijt bent. Zorg daarom dat je altijd heel kritisch bent waar je mee inlaat via internet, en eigenlijk moet je nooit ergens geld naar overmaken zonder dat je 100% zeker weet dat het te vertrouwen is.

Er zijn overigens genoeg betrouwbare manieren om online geld te verdienen. Deze beschrijven we op deze website, we geven je er meteen tips bij om ze zo goed mogelijk toe te passen om je verdiensten te maximaliseren! Denk aan spaarprogramma’s , betaald enquêtes invullen, geld verdienen met Facebook en andere social media, cashback shoppen, beleggen in Forex (online binaire opties), affiliate marketing , en je eigen website of webshop .

Beste spaarprogramma

Beste enquête-panel

Volg ons op Facebook