Geld Verdienen Online

Tips hoe je geld kan verdienen op internet: Makkelijk geld verdienen, Snel geld verdienen, of lees onze Blog

Makkelij k Geld Verdienen

Gesorteerd op makkelijke, simpele en betrouwbare methoden zonder risico.

Methode Eenvoud
Enquêtes invullen
Spaarprogramma's
Cashback
Verdien met Facebook

Snel Geld Verdienen

Gesorteerd op de mogelijkheid om snel en veel geld te verdienen.

Methode Snelheid
Binaire Opties
Affiliate Marketing
Eigen website
Eigen webshop

BlogFinancieel onafhankelijk worden? Tips hoe je dat kan bereiken | Tips-GeldVerdienen.nl

Financieel onafhankelijk zijn is een droom van velen, maar hoe word je dat eigenlijk? Laten we eerst eens bepalen wat financieel onafhankelijk zijn nu precies is: Je hoeft niet meer te werken voor je geld, laat staat je daar zorgen over maken. Veel mensen zullen ook wel zeggen dat je dan “rijk bent”. En toch kan je gewoon al je kosten betalen. Want laten we eerlijk zijn: je bent alleen maar afhankelijk van de kosten die je elke maand weer moet betalen. Had je die kosten niet, maar woonde je in “een hutje op de hei”, dan was je nu al vogelvrij geweest wat betref financiën. Het probleem is echter dat men in de moderne samenleving bepaalde kosten wel moet maken. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de verplichte zorgverzekering. Of eten en drinken dat je niet zomaar zelf meer kan verbouwen of krijgen met ruilhandel zoals vroeger. En dan zijn er nog de dingen die we toch wel graag willen hebben, zoals tv, internet, een mobiele telefoon, een auto en ga zo maar door.

Financieel onafhankelijk worden betekent dus feitelijk dat je genoeg geld moet hebben om rond te komen. Compleet zonder geld leven is ook financiële onafhankelijkheid, maar die is gewoon niet realistisch. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit voor elkaar krijgt? Er zijn grofweg twee manieren:

1. Zorg ervoor dat je zoveel spaargeld/vermogen hebt, dat je kan stoppen met werken, of...

2. Zorg voor een alternatief- of zelfs passief inkomen. Dit betekent dat er geld binnenkomt zonder dat je er iets voor hoeft te doen, in de zin van arbeid. Meest voorkomende vormen zijn rendement uit vermogen (beleggen / investeren), of een internetonderneming waarbij je zelf kan bepalen hoeveel tijd je erin steekt, en wanneer. Bijvoorbeeld een eigen webshop, website of blog .

Klinkt logisch, maar hoe krijg je dat voor elkaar?! Nooit meer werken betekent dat je echt veel vermogen moet hebben om het uit te houden tot aan je pensioen, of je moet een andere bron van inkomsten hebben dan werk in loondienst. Dat is echter ook niet zomaar voor elkaar. Toch willen we je een aantal handvaten geven om de goede kant op te gaan. Daarbij zijn er enkele stappen die je zal moeten nemen:

Verlaag je kosten

Om vanuit je huidige situatie stappen te gaan maken is het van belang om het verschil tussen kosten en inkomsten te vergroten. Dan ga je meer geld overhouden om te sparen en/of investeren. Het makkelijkste is in eerste instantie om je kosten te beperken. Er zijn vast zaken waar je nu onnodig geld aan uitgeeft, of zaken die je met wat uitzoekwerk goedkoper kan krijgen. Je kan namelijk wel eerst starten met meer verdienen, maar als je het dan weer uitgeeft is dat nogal zonde van je tijd. We raden je aan om je goed in te lezen op https://tips-geldbesparen.nl Hier lees je allerlei tips om de kosten van een gemiddeld Nederlands huishouden te beperken. Vaste lasten, maar ook kleine allerhande uitgaven. Belangrijk hierbij is dat je altijd begint met het aflossen van schulden. Daarmee word je direct minder afhankelijk van anderen en ontloop je veel onnodige kosten aan rente.

Verhoog je inkomsten

Pas na het minimaliseren van je kosten is het zaak om ook meer geld binnen te gaan halen. Dit kan door carrière te maken of bij je huidige baas meer salaris te vragen, maar dat is vaak niet zomaar geregeld. Wel kan je heel goed in je eigen tijd geld verdienen via internet. Zeker de manieren van makkelijk geld verdienen zorgen voor prima bijverdiensten. Dit kun je dus extra inleggen bij je spaarrekening. Als je het goed doet, kan dit oplopen tot enkele honderden euro’s per maand. Durf je wat meer risico te nemen in de zin van investeren in geld of tijd (om een website te maken) dan kan je ook kijken naar de manieren van snel geld verdienen . Hiermee kan je nog veel meer realiseren.

Laat je geld voor jou werken

Nu je een vermogen begint te krijgen is het zaak dat die centen voor jou gaan werken, jij heb er immers ook al hard genoeg voor gewerkt om ze op je rekening te krijgen! Je kent vast wel de zin “geld maakt geld”. Dit klinkt niet alleen mooi, maar is nog waar ook! Denk bijvoorbeeld maar aan de rente op je spaarrekening. Die is alleen wel heel laag op dit moment, dus is het wijzer om te beleggen en/of investeren. Dit kan in je eigen bedrijf. Heb je een webshop, website of blog dan kan je denken aan reclamecampagnes voor meer bekendheid en bezoekers. Een andere manier van investeren is minder uren gaan werken voor je baas en die tijd in je bedrijf steken. Je kan ook in andere bedrijven investeren. Obligaties zijn een manier met relatief weinig risico en toch een goede opbrengst van tot wel 6% per jaar. Denk aan duurzaambeleggen.nl bijvoorbeeld. Als je geld maar niet stilstaat op je spaarrekening, want dan wordt het alleen maar minder waard. Laat staan als je op een gegeven moment vermogensbelasting moete betalen!

Bepaal wanneer je stopt met werken (voor een baas)

De laatste stap is de moeilijkste, maar je moet jezelf eens losmaken van je loonslaven-bestaan! Je wil niet voor een baas werken, dus ga iets anders doen. Stel voor jezelf een doel, bij welk gespaarde bedrag of eigen inkomsten wil je deze stap gaan nemen? Dan weet je waar je naartoe werkt en kan je gaan aftellen, dit werkt zeer motiverend. Natuurlijk is dit afhankelijk van je situatie én van jouw lef. Heb je een gezin en duur koophuis dan gaat dit net even wat minder makkelijk dan wanneer je alleenstaand bent in een relatief goedkope woning. Wat je ook doet, neem onze tips bij de verschillende manieren van online verdienen zeer ter harte. Houd je emoties in bedwang en neem geen onnodig grote risico’s. Zeker met beleggen kan je ook geld verliezen. Geld lenen kost geld, mocht je denken dat je hiermee de boel kan versnellen.

Beste spaarprogramma

Beste enquête-panel

Volg ons op Facebook