Geld Verdienen Online

Tips hoe je geld kan verdienen op internet: Makkelijk geld verdienen, Snel geld verdienen, of lees onze Blog

Makkelij k Geld Verdienen

Gesorteerd op makkelijke, simpele en betrouwbare methoden zonder risico.

Methode Eenvoud
Enquêtes invullen
Spaarprogramma's
Cashback
Verdien met Facebook

Snel Geld Verdienen

Gesorteerd op de mogelijkheid om snel en veel geld te verdienen.

Methode Snelheid
Binaire Opties
Affiliate Marketing
Eigen website
Eigen webshop

BlogEnquêtes invullen en Belastingen: moet je die betalen?

Verdien jij ook al geld met het invullen van betaalde enquêtes? Heel slim want daar kan je veel geld mee binnenhalen, een flinke bijverdienste! Maar hoe zit het eigenlijk met bijverdienen en belastingen? Moet je belasting betalen op dit soort inkomsten? Zo ja hoeveel, en hoe regel je dat dan allemaal?

Het antwoord op de hamvraag is overigens ja, je moet belasting betalen. Volgens de Belastingdienst moet je over alle inkomsten belasting afdragen, ook over bijvoorbeeld verdiensten uit werkzaamheden via internet . In feite moet je al het geld dat je verdient opgeven en dus over afdragen. Zelfs als je dit verdient in de vorm van natura. Dus niet geld maar andere vormen van beloning. Denk dus aan cadeaubonnen en waardebonnen maar ook andere beloningen die je kan inwisselen voor je verdiende punten bij verschillende enquête sites. Daarvan moet je simpelweg de waarde optellen, of als je het niet duidelijk weet een goede inschatting maken van de waarde.

Hoeveel belasting je moet betalen ligt helemaal aan de hoogte van je totale inkomen. Het bedrag dat je verdient mag je simpelweg optellen bij je overige inkomen uit bijvoorbeeld je baan of eigen onderneming. In de box waarin de top van je inkomen valt betaal je dan vanzelf het juiste tarief. Het voordeel is trouwens wel dat je ook eventuele kosten mag aftrekken die je maakt om bij te verdienen, in dit geval zou je een deel van je internetkosten kunnen aftrekken als je dat redelijkerwijs hard kan maken.

Het optellen van de bijverdiensten gebeurt in Box 1 bij je jaarlijkse belastingaangifte, en wel onder de noemer inkomsten uit overig werk. Het maakt daarbij niet uit hoeveel of hoe weinig je uiteindelijk hebt binnengehaald, alles is inkomen. Zelfs als het eenmalig is. Dit geldt dus niet alleen voor het verdiende geld met enquêtes invullen, maar ook andere online inkomsten die je weet te genereren met de andere methoden die we je op deze site uitleggen. Ook meedoen aan medische onderzoeken geeft je op. Eigenlijk dus gewoon alle bijverdienste.

Oneerlijk, nee dat is het niet. Want met de belasting die we allemaal afdragen maken we heel veel mogelijk. Denk aan de uitkeringen voor diegenen die het hard nodig hebben, een goede infrastructuur en zorg, al dit soort dingen worden door de overheid betaalt met belastingen. Je wilt daarom niet zwart bijverdienen. Ook niet omdat de boetes enorm hoog zijn als je gepakt wordt, dat is het niet waard.

Beste spaarprogramma

Beste enquête-panel

Volg ons op Facebook