Geld verdienen met je eigen webshop

Een webshop is niets anders dan je eigen winkel, maar dan op het internet. Je kunt er verkopen wat je zelf wilt, en daarmee online geld verdienen. Maar waar begin je? Met onze tips natuurlijk!

Een eigen webshop

Zelfs als je niets weet van het bouwen van websites kun je een webshop maken, want daar zijn tegenwoordig allerlei goede tools voor. Daarin heb je allerlei kant-en-klare ontwerpen klaar staan en hoe je alleen nog maar de producten toe te voegen. Dan hoef je alleen nog maar je website te regelen en je kan van start! Denk echter niet dat je er dan bent, want je moet nog wel klanten en in je winkel krijgen en dat is heel lastig. Geld verdienen met een webshop is echt een lange termijn investering.

Wat heb je allemaal nodig voor je eigen webshop?

Zoals je al kon lezen heb je maar een paar dingen nodig:

  1. Website
  2. Webshop tool (software)
  3. Producten om te verkopen

Om een website te beginnen, wat voor site dan ook, heb je een domeinnaam nodig en hosting (een plek waar je site wordt opgeslagen). Dit kun je vaak bij hetzelfde bedrijf regelen. Vaak hebben de bedrijven ook al de softwaretools om meteen een webshop te kunnen maken en dan sla je twee vliegen in een klap! Wij raden je aan om dit te doen via Mijndomein.nl Zij hebben een hele fijne webshop generator waarmee je vandaag nog aan de slag kunt! Daarmee maak je namelijk zonder enige kennis een werkende webshop.

Wat ga je verkopen?

Dat is helemaal jouw keuze. Wij raden je wel aan om hier goed over na te denken. Alleen verkopen lijkt makkelijk, maar je moet het ook ergens opslaan en verzenden naar je klanten. Daarnaast is het slim om je niet te mengen in markten die al verzadigd zijn, want dan is de kans veel kleiner dat je het wint van je concurrenten. Juist door een specifiek niche te kiezen onderscheidt je jezelf van de massa en krijg je eerder succes. Sowieso moet je als webshop eigenaar geduld hebben want in het begin zal je waarschijnlijk maar weinig verkopen.

Daarnaast is het belangrijk dat je winst maakt op je producten. Je moet ze dus ergens goedkoop kunnen inkopen (bijvoorbeeld in grote aantallen) en met een marge door kunnen verkopen. De verkoopprijs moet bovendien dan wel weer aantrekkelijk blijven voor jouw klanten. Bedenk wel dat consumenten tegenwoordig heel makkelijk prijzen kunnen vergelijken en achterhalen via internet...

Klanten naar je winkel krijgen

De belangrijkste manier om mensen in je webshop te krijgen is via Google. De meeste mensen zoeken namelijk via Google naar de dingen die ze zoeken, en als je daarin hoog scoort krijg je veel bezoekers. Dan zal je meer moeten leren over SEO, SERP en andere onderwerpen die hiermee te maken hebben. daar kunnen wij je overigens niet direct tips over geven want dat is niet onze expertise. Mocht je meer willen weten kun je er zelf meer onderzoek naar doen. Wij raden je aan om te beginnen bij deze tips .

Dropshipping

Een van de meest slimme ontwikkelingen in webwinkel-land is dropshipping. Omdat je bij een winkel, of dit nu een fysieke winkel is of een webshop, altijd een voorraad moet hebben betekent dit nogal wat kosten. Je moet zeker wanneer je succesvoller wordt nogal wat opslaan. Met dropshipping echter bestel je zelf pas een product nadat iemand het bij jou heeft besteld. En dan laat je het gewoon direct bezorgen bij je klant. Niet alleen ontwijk je hiermee de kosten van je voorraad, verpakken, verzenden etc. maar je ontwijkt ook het risico dat je jouw ingekochte artikelen niet verkocht krijgt!


geld verdienen met eigen webshop