Geld verdienen met Facebook

... of met andere Social Media is makkelijker dan je denkt! Eigenlijk is het affiliate marketing zonder dat je een eigen website hoeft te hebben. Hoe dit werkt leer je hier met onze tips!

Verdienen met Social Media

Iedereen heeft tegenwoordig wel accounts op social media. Facebook is het meest populair, maar veel mensen gebruiken ook Twitter, LinkedIn, Google+ en nog veel meer. Dit is een leuke bezigheid, maar wat weinigen weten is dat je er ook online geld mee kan verdienen! Hoe?

Je kunt je wel voorstellen dat veel bedrijven het heel interessant vinden om reclame te maken via social media. Je bereikt er namelijk relatief makkelijk en doelgericht een grote groep mensen mee, allemaal potentiële klanten. Natuurlijk kunnen ze dat zelf doen, maar het is veel krachtiger als anderen dat voor hen doen. En daar willen ze dan ook best voor betalen. En dus kun jij eraan verdienen! Dat kan op twee manieren:

1. Like /share

De simpelste methode is het betaald liken/delen van reclames. Je kan hierbij denken aan websites, video's, producten, noem het maar op. Per like verdien je 1 tot 2 eurocent. Helemaal gratis! Dit kun je doen via verschillende spaarprogramma’s . Bedenk wel dat je hiermee niet rijk gaat worden omdat je niet veel krijgt per like, en er bovendien maar een beperkt aantal likes beschikbaar zijn. Het is uiteraard wel een leuk extraatje. Je kunt echter op een veel slimmere manier facebook en andere social media benutten als bron om (passieve) inkomsten te genereren:

2. Affiliate Marketing

Affiliate marketing is het in opdracht reclame maken voor producten en diensten van andere bedrijven. Wanneer iemand dan via jouw advertentie voor een bepaald product iets koopt krijg je een deel van de omzet als vergoeding van dat bedrijf, of een vast bedrag per order! Vaak wordt de reclame gemaakt via websites van de affiliate marketeers, maar tegenwoordig gaan social media hier een steeds grotere rol in spelen. Het werkt effectief omdat je veel mensen bereikt, en iedereen met een account op een van de sociale media kan er direct mee beginnen!

Ook jij kan vandaag dus nog affiliate marketeer worden. Dat kan door je in te schrijven bij een affiliate netwerk zoals Daisycon , waar je allerlei producten en bedrijven vindt waarvoor je per direct reclame kan maken. Dan heb je gelijk toegang tot allerlei reclamemateriaal zoals banners. Je kan je ook aanmelden bij Euroclix . Die laatste is een spaarprogramma, en biedt ook mogelijkheden tot affiliate marketing. Je kan namelijk van alle bedrijven waar Euroclix mee samenwerkt de acties en producten posten via je sociale media (meer dan 1250 webshops!). En als mensen dan via jouw bericht iets aanschaffen dan krijg jij daar geld voor. En jij hoeft behalve het liken/delen helemaal niks te doen! Vaak krijg je een percentage tussen de 2% en 15% van de verkoop. De truc is hier om ervoor te zorgen dat je een groot netwerk hebt op sociale media zodat je veel mensen bereikt, en tegelijkertijd is het belangrijk om te weten wat er speelt in jouw netwerk. Heb jij veel vrienden die van barbecuen houden? Deel dan een actie van een gloednieuwe barbecue! Doe dat dan wel in de zomer, want in de winter is dat misschien niet zo handig...

geld verdienen met facebook tips online gratis makkelijk snel

FAQ / Veelgestelde vragen

Moet ik mijn privé facebook account gebruiken?

Voor het verdienen met likes moet je vaak een account gebruiken dat al langer in gebruik is. Voor affiliate marketing mag je dat helemaal zelf bepalen. Natuurlijk is een account met een groot netwerk veel lucratiever dan een account met bijna geen connecties!

Hoe krijg ik betaald?

Voor het liken krijg je betaald via de spaarprogramma's. Je kan dan vanaf een bepaald bedrag het geld op je bankrekening overmaken. Voor de affiliate marketing via Euroclix werkt dit net zo.

Moet ik belasting betalen over mijn verdiensten?

Ja, je hoort in principe al je verdiensten op te geven bij je jaarlijkse belastingaangifte.