Geld verdienen met YouTube

... is heel toegankelijk maar tegelijkertijd ook best lastig. Om het echt succesvol te maken en geld te verdienen moet je wel precies weten wat je doet. Hoe dit werkt leer je hier met onze tips!

YouTube

YouTube is eigenlijk "gewoon" een social media, maar toch wel een klasse apart. Onder mensen die online geld willen verdienen en ook mensen die rijk willen worden is Youtube populair. Dat komt vooral omdat de meest bekende internet miljonairs zoals Pew hun fortuin hebben verdiend met Youtube. Hun verhalen spreken tot de verbeelding en zijn vooral zo besproken omdat veel mensen hun succes ook echt kunnen zien, want hun filmpjes worden immers goed bekeken. Neem daarbij dat het heel toegankelijk is om zelf ook geld te verdienen met Youtube en je snapt dat de klein-internet-ondernemer vaak begint op dit medium.

Wat veel mensen echter niet weten is dat het heel moeilijk is om geld te verdienen op Youtube, en dat het eigenlijk heel veel werk kost! De bekende voorbeelden die wel rijk zijn geworden hebben gewoon heel veel geluk gehad, en waren net op de juiste plek op het juiste moment met hun idee. Wij willen je met onze tips wel graag op weg helpen om zelf je geluk te beproeven. Toch willen wij je wel waarschuwen, de succeskans op Youtube is klein, heel klein zelfs. Wil je zeker weten dat je geld op je rekening gaat krijgen, dan kun je beter andere manieren van online geld verdienen proberen zoals betaalde enquêtes invullen en spaarprogramma's . Die methoden zijn voorspelbaar en leveren je ook al mooie verdiensten op (als je het goed doet honderden euro's per maand).


Over Youtube

In 2005 is de website opgericht door medewerkers van PayPal, maar alweer sinds 2006 onderdeel van Google. Youtube vooral een bron van vermaak voor veel mensen. Je kunt er allerlei content vinden, van korte video's tot complete films en documentaires. Youtube verdient haar geld met het laten zien van reclames op de webpagina's, of door deze te verwerken in de filmpjes (vooraf of tijdens). Jij kunt ook geld verdienen met Youtube, juist met die reclames. Wanneer je namelijk je eigen video's upload naar Youtube, op je eigen kanaal, kun je zelf beslissen of er in dat filmpje reclame mag worden getoond. Wanneer je dat toelaat kan Youtube er dus aan verdienen, maar jij krijgt ook een deel! Dit is omdat jij officieel eigenaar blijft van de content van de video. En dan verdien je elke keer dat mensen naar jouw filmpje kijken geld! Dit klinkt heel makkelijk en snel verdient, want na het uploaden van de video hoef je niks meer te doen...? Helaas is de werkelijk minder rooskleurig.

Content

Er is een gouden regel op Youtube: de filmpjes die jij upload (de content) en waarmee je geld verdient, die MOETEN origineel en echt jouw eigendom zijn. En eigendom in dit geval betekent dat je de commerciële rechten van de video bezit. Dat komt er op neer dat je de video's zelf moet maken. En gebruik je daarbij andermans beeldmateriaal voor als bron dan moet je daar officieel toestemming voor kunnen overleggen. Allemaal vanwege copyrights. Dit houdt in dat het creëren van veel contant, laat staan honderden video's om echt een succesvol kanaal te krijgen, heel veel werk is. Ofwel je moet het zelf maken, ofwel je moet materiaal verzamelen en de commerciële rechten verkijgen. Er zijn ook videos op Youtube die je gratis mag herproduceren, maar dat heeft iedereen al gedaan en dit betreffen vaak oude filmpjes.

Strategie

Laten we er van uit gaan dat het je lukt om veel content bij elkaar weet te krijgen, hoe zorg je er dan voor dat je kanaal succesvol wordt en dat je videos veel bekenen worden? Wat alleen dan verdien je geld... Wij raden je aan om vooral niet te doen want alle andere mensen al doen. Zeg maar filmpjes met fails en dat soort aanverwante populaire categoriën onder de doelgroep van Youtube. Daar zijn al heel veel succesvolle kanalen over en kom je nu echt niet meer tussen. Juist door je op een niche te richten maak je nog wel kans om gevonden en bekeken te worden. Zo zijn er mensen die mooi verdienen met een heel specifiek kanaal over bijvoorbeeld antieke treinen of filmpjes over uiteenlopende hobbies. Uiteraard moet je verder je kanaal goed marketen via Social Media en websites.

Hoe verdien je geld? En hoeveel?

De belangrijkste vragen misschien. De standaard manier hebben we al kort geintroduceerd: als jij Youtube toestemming geeft om reclames onder je video te tonen, verdien je daar ook aan mee. Dit kan door je Youtube account te koppelen aan een Google Adsense account. Dan verschijnen er automatisch reclames die te maken hebben met jouw inhoud en per klik en conversie verdien je geld, ongeveer 20 cent tot 4 euro per 1000 views. En geloof ons, zeker in het begin is 1000 views al heel veel! Het komt er op neer dat je met Adsense niet zoveel verdient.

Het mooie is echter dat er een betere optie is. Want je kan Youtube ook inzetten als kanaal voor Affiliate Marketing. Dit levert je namelijk minimaal 10 keer zoveel op! Per klik zomaar 40 cent bijvoorbeeld, dat schiet lekker op. Dan geven we je wel meteen de tips mee om je videos te richten op specifieke producten. Want met affiliate marketing maakt je namelijk reclame voor producten of diensten van anderen. En wanneer mensen via jouw link of banner dit product kopen krijg jij daar een vergoeding voor. Affiliate marketing doe je in de regel vaak op je eigen website, maar op de pagina van jouw Youtube kanaal en videos kun je natuurlijk ook de links zetten naar producten waar jij reclame voor wil maken. En door lid te worden van Euroclix kun je al geld verdienen door reclame te maken voor de producten van 1500 webshops en online bedrijven. Dat betekent onbeperkte mogelijkheden! Lees meer op onze site over Affiliate Marketing .

geld verdienen met facebook tips online gratis makkelijk snel

FAQ / Veelgestelde vragen

Is een Youtube kanaal gratis?

Ja dit is helemaal gratis! Heb je al een Google plus of Gmail account? Dat kun je daarmee ook inloggen op Youtube en je eigen kanaal starten.

Hoe krijg ik betaald?

Gewoon op je rekening. Via Google Adsense is dat pas als je €70,- hebt verdient, bij Euroclix al vanaf €10,-

Moet ik belasting betalen over mijn verdiensten?

Ja, je hoort in principe al je verdiensten op te geven bij je jaarlijkse belastingaangifte.