Geld verdienen met je eigen website

... is de ultieme manier om een echte internet / online ondernemer te worden. Hier komt wel veel bij kijken en vereist dan ook een stuk meer kennis, investering en geduld.

Verdien met je website

Manieren om geld te verdienen met je website waarbij we ze een score geven op basis van gemak, snelheid, en (weinig) benodigde kennis en voorinvestering.

Manier Score
Affiliate Marketing
Eigen webshop
Google Adsense

Website starten

Iedereen die bezig is met online geld verdienen komt er uiteindelijk wel achter dat het hebben van een eigen website een van de beste manieren is. Natuurlijk zijn andere methoden die we op deze site beschrijven uitstekend, maar met je eigen website begin je als het ware je eigen bedrijfje. Hier komt veel meer bij kijken want je moet wel weten hoe je een website maakt en goed promoot (SEO), maar geeft je ook veel meer ruimte om je creativiteit de vrije loop te laten. Bovendien geeft het je veel meer mogelijkheden.

De vraag die rijst is alleen, hoe verdien je dan geld als je eenmaal een website hebt? Er zijn meerdere manieren, die we later zullen spreken. Wat eerst van belang is, is dat je een domeinnaam moet hebben waar je je website gaat plaatsen. Die kun je kopen bij hosting providers. Daar zijn er heel veel van maar wij hebben de twee beste voor je gevonden:

1. Yourhosting : Beschikt naast de hosting over de handige module 'MijnWebsite', waarmee je in een handomdraai je eigen website kunt maken zonder enige kennis van programmeertaal. Het geeft je veel mogelijkheden met verschillende designs en je kunt er een blog mee beginnen. Dit kost je bovendien helemaal niks want het is gratis!

2. MijnDomein : De beste keuze als je je eigen webshop wil beginnen, want daarvoor hebben ze een speciaal programma waarmee jij snel een makkelijk een website of zelfs webshop in elkaar zet. Helemaal geoptimaliseerd en voorzien van de laatste sufjes.

Let wel op dat je goed nadenkt over welke domeinnaam je registreerd! Dit is namelijk uiteindelijk erg belangrijk voor de vindbaarheid en succes van je website.

Dan terug naar de methoden waarmee jij met je website geld kunt verdienen. We bespreken ze hieronder in een specifieke volgorde. We hebben ze namelijk gerangschikt naar het gemak en snelheid waarmee je inkomen kunt genereren:

  1. Affiliate marketing
  2. Webshop
  3. Google Adsense


Affiliate Marketing

We bespreken deze methode als eerste omdat dit zonder twijfel de meest interessante optie is. Je verdient er namelijk snel en makkelijk het meeste geld mee, terwijl het niet veel werk kost. Affiliate marketing betekent dat jij (de affiliate marketeer) reclame gaat maken voor producten van andere bedrijven. En wanneer jij een van die producten verkoopt krijg jij een deel van de omzet. Het makkelijke is dat je dus niet je eigen producten verkoopt. Je hoeft alleen maar te linken naar de website van het bedrijf waarmee je samenwerkt en die handelen verder alles zelf af, zoals betaling en bezorging. Dat maakt het ook snel, want je kunt je dus zonder enig voorwerkt mee beginnen.

Het goede nieuws is verder dat je niet zelf bedrijven hoeft te zoeken die jou willen betalen om affiliate marketeer te worden. Daar zijn namelijk speciale netwerken voor, waar bedrijven en publishers (zo worden affiliate marketeers ook wel genoemd) elkaar ontmoeten. Je kunt simpel lid worden van dit soort netwerken. Zij keuren dan je website en vervolgens kun je je voor alle campagnes van bedrijven aanmelden. Die geven jou dan toegang to allerlei HTML codes waarmee je makkelijk links en banners kan plaatsen op jouw website om de producten te promoten. Er zijn verschillende netwerken maar wij raden je aan om eens te beginnen met Daisycon omdat dit de grootste is en eentje met veel verschillende producten. Bovendien geven ze de hoogste vergoedingen / comissies.

Belangrijk is verder om te weten dat er verschillende modellen zijn waarin je betaald wordt. Zo kan het zijn dat je betaald wordt per klik op de link (CPC - Commission Per Click), per lead (wanneer een bezoeker persoonsgegevens achterlaat of zich inschrijft voor een nieuwsbrief: CPL - Comission Per Lead) of wanneer een bezoeker iets koopt (CPS - Comission Per Sale). Voor CPC krijg je vaak enkele centen, maar het is natuurlijk ook niet zo moeilijk om kliks te verzamelen. CPS levert je veel meer op, maar daarentegen is die kans natuurlijk ook kleiner. Vaak krijg je een percentage van de omzet, maar soms ook een vast bedrag per bestelling.

Webshop

Ook een populaire manier om online geld te verdienen. Wel wat minder makkelijk en snel, want een webshop beginnen is niets anders dan een online winkel. Je moet dus wel iets hebben wat je kunt verkopen, en moet ook zorgen dat het wordt afgerekend op jouw website en vervolgens wordt bezorgd. Daarnaast zijn webshop vaak vrij ingewikkelde websites omdat bezoekers alles goed moeten kunnen vinden. Gelukkig is er goede software die jou daarbij kan helpen. Bijvoorbeeld van MijnDomein zoals we hierboven al hebben beschreven.

Google Adsense

Met Google Adsense kun je banners op je website plaatsen waar reclames op verschijnen. Google verkoopt die ruimte op jouw website voor je. Je hoeft dus maar één keer die banner te plaatsen en er verschijnen dan automatisch steeds weer andere reclames. Je wordt door Google betaald wanneer er mensen op die banners klikken. Reken je hier echter niet rijk mee want het zijn vaak kleine vergoedingen. Het voordeel is wel dat het amper onderhoud nodig heeft, waardoor het ook zo populair is. Daarnaast is Google ook zo slim om reclames te laten die zien iets te maken hebben met jouw website, of over dingen waar de bezoeker op jouw website eerder naar heeft gezocht via de zoekmachine van Google zelf. (Je weet wel, dat wanneer jij bijvoorbeeld net hebt gegoogeld naar iets over brillen, zie je opeens overal reclames van Pearl en Ray Ban voorbijkomen...)